Permanente make-up heeft veel voordelen. Het kan iemand zelfverzekerder maken, maar heeft ook veel praktische voordelen. Zo bespaar je veel tijd en zit je make-up altijd goed. Je hoeft je make-up ’s avonds niet meer te verwijderen, wordt wakker met make-up, je hoeft niet meer bang te zijn dat je make-up uitloopt als het regent of tijdens het sporten. Al met al, is permanente make-up de perfecte oplossing! Maar we kunnen natuurlijk niet ontkennen dat er ook een aantal risico’s aan kunnen zitten. Net als het zetten bij een gewone tattoo kunnen er complicaties ontstaan, maar wees niet bang want deze komen maar zelden voor! In deze blog bespreken we de risico’s van permanente make-up en de dingen die je kunt doen om de kans op deze risico’s te minimaliseren.

Het resultaat is anders dan gehoopt

Het meest voorkomende probleem bij het zetten van permanente make-up is dat het er anders uitziet dan gehoopt. Gelukkig is dat een probleem die vaak wel opgelost kan worden. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de kleur niet overal gelijk is, dat het vervaagt of dit kan ook komen door de vorm en grootte. Sommige van deze problemen kunnen voorkomen bij het verkeerd plaatsen of het verkeerd aanbrengen van het pigment. Daarnaast is het ook belangrijk om pmu te kiezen die tijdloos is, en niet trendgebonden. Sommige mensen krijgen namelijk spijt van hun keuze en laserverwijdering is vaak de enige oplossing.

Oplossing: De meeste van bovenstaande problemen kan worden voorkomen door bij een goede gecertificeerde specialist jouw PMU te laten zitten. Kijk altijd eerst naar het portfolio van een specialist!

Vervagen

Ook al wordt het ‘permanente’ make-up genoemd, eigenlijk is semi permanente make-up. Door factoren van buitenaf zal de PMU door de jaren (1 tot 3 jaar) heen vervagen. Daarom is het vaak nodig om de PMU na een paar jaar bij te werken. Maar er zijn een aantal manieren om het vervagen te vertragen.

Oplossing: Breng altijd zonnebrand aan als je de zon ingaat, ook tijdens de winterzon! (https://www.salonlaluna.nl/product/sun-stick-spf-50). Draag, bij PMU eyeliner, een zonnebril als je buiten in de zon bent. Breng dagelijks een moisturizer aan om de huid te hydrateren. Exfolieer het behandelde gebied NIET en gebruik geen peelings en of fruitzuren op het PMU gebied.

Infecties en apparatuur

Een serieuzer risico dat kan komen kijken bij het zetten van PMU is de mogelijkheid van een infectie. Zo kunnen er ontstekingen ontstaan, irritatie, allergische reacties enz. ontstaan.

Oplossing: Hygiëne is essentieel als we het hebben over PMU. Dus wees er zeker van dat de apparatuur en naalden die gebruikt worden steriel zijn en maar één keer gebruikt worden. Stel de specialist gerust een vraag over de apparatuur die gebruikt wordt.

Infecties en pigment 

Infecties kunnen niet alleen ontstaan bij een gebrek aan hygiëne, maar ook door het pigment. Het is van belang dat de specialist pigmenten gebruikt die GGD goedgekeurd zijn en dus volkomen veilig en hypoallergeen. Bij gebruik van de juiste pigmenten komt een allergische reactie zelden tot nooit voor. Indien men twijfelt, kan er altijd een allergietest worden gedaan met het pigment.  Gelukkig komen infecties door het pigment zelden tot nooit voor!

Oplossing: Het gebruik van juiste pigmenten en materialen is erg belangrijk bij het zetten van PMU. Dus wees er zeker van dat de specialist GGD-goedgekeurde pigmenten gebruikt. Stel de specialist gerust de vraag of hij/zij beschikt over een GGD keuring. De GGD keuring omvat hygiëne, apparatuur EN pigmenten en de specialist krijgt enkel een vergunning wanneer men aan al deze eisen voldoet.

Salon La Luna

Bij ons in de salon hebben wij een GGD gecertificeerde specialist, die voor het behandelen al jouw wensen met je doorneemt. Daarnaast verzekeren we dat de apparatuur die wij gebruiken aan alle eisen voldoet en wij ook hygiënisch werken, waardoor infecties worden voorkomen. Wil jij meer informatie over permanente make-up, of wil jij meteen een afspraak maken, bekijk het dan op onze website.

risico's pmu