Vaak wordt er gedacht dat de huid en PMU enkel tijdens een zonvakantie beschermd dienen te worden tegen UV straling. Dit is alles behalve waar. Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van wat UV straling kan aanrichten of je nu wel of geen PMU hebt. Hieronder een aantal feiten op een rijtje over UV straling.
De zon bestaat uit meerdere soorten UV straling
UV-A is in mindere mate aanwezig dan UV-B maar speelt een belangrijke rol in de vorming van huidkanker. De straling dringt diep door in de huid en wordt niet tegengehouden door glas of wolken. Huidveroudering wordt door 95% door UV-A straling veroorzaakt.
UV-B zorgt dat de huid verkleurt en verdikt. UV-B is het meest aanwezig in de zon en door deze straling kun je verbranden maar zorgt tegelijkertijd voor de aanmaak van vitamine D
Ook in de schaduw kun je verbranden
Schaduw beschermt tegen de zon maar niet voor 100%. Ruim 20 tot 30% van de straling weerkaatst via muren, water en zand. Ook een parasol beschermt, maar houdt niet alle straling tegen. Dus ook in de schaduw is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon door een SPF crème te gebruiken.
Ook de zonnebank is schadelijk
De UV-straling van een zonnebank is in feite niet anders dan de UV-straling van de zon.
De UV straling van de zon is niet sterker naarmate het warmer is
De warmte heeft niets te maken met de sterkte van de straling. Het gaat puur om de straling van de zonkracht die de aarde bereikt. Dat zegt niets over de temperatuur.
Ook achter glas kan de zon schade toebrengen
Van de soorten straling wordt UV-B gefilterd door glas, alleen UV-A niet. 50% van deze straling komt door glas heen. Dagelijkse blootstelling aan de zon achter glas is ook schadelijk.
Ook smeren op bewolkte dagen
Door zware bewolking komt inderdaad minder straling vrij, maar als de bewolking varieert, kan de zon weerkaatsen tegen de wolken. Dit maakt de zonkracht sterker en soms zelfs intenser dan op een onbewolkte dag.
Verbranden brengt de huid blijvende schade toe
Elke keer als je verbrandt, beschadigen je huidcellen. De beschadigde cellen zijn littekens diep in de huid, die zich op latere leeftijd tot huidkanker kunnen ontwikkelen
Je huid wordt ook met een hoge SPF bruin
De huid kan niet verbranden omdat de straling niet doordringt. Je wordt wel bruin en bovendien blijf je langer bruin doordat je niet vervelt.
Huidkanker is te voorkomen
Veel vormen van huidkanker zijn te voorkomen door je te beschermen. Van 90% van de huidkankergevallen is de oorzaak te achterhalen, nml de zon. Gelukkig kunnen we ons hiertegen beschermen en daarmee de kans op huidkanker verkleinen.
Speciaal ter bescherming van je gezicht tegen UV-A en UV-B hebben wij de Sun Stick SPF-50.
En doordat het Chromocare™ bevat, zorgt het tevens voor langere houdbaarheid van de helderheid en kwaliteit van de kleuren van permanente make up.
Eenvoudig te bestellen via onze webshop.
bron: uvbescherming.com
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.